30 Happy Riddles - Riddles about Happiness

Funny happy riddles are from the original Riddles website. These are the best happy riddles, jokes, and brain teasers for kids and adults. Entertain your classmates or share with your family.

1. Riddle: Killer Wife, Or Not?

A woman shoots her husband. Then she holds him underwater for over 5 minutes. Finally, she hangs him. But 5 minutes later they both go out together and enjoy a wonderful dinner together. How can this be?

Answer: The woman was a photographer. She shot a picture of her husband, developed it, and hung it up to dry.

Riddle:  A woman shoots her husband. Then she holds him underwater for over 5 minutes. Finally, she hangs him. But 5 minutes later they both go out together and enjoy a wonderful dinner together. How can this be?

2. Riddle: A time when they are green,

A time when they are green, a time when they're brown, but both of these times, cause me to frown. But just in between, for a very short while, They're perfect and yellow and cause me to smile! What am I talking about here?

Answer: Bananas.

3. Riddle: Self Image

If you drop me, I'm sure to crack. Give me a smile, and I'll always smile back. What am I?

Answer: A mirror.

4. Riddle: To Be Unseen

Tool of thief, toy of queen. Always used to be unseen. Sign of joy, sign of sorrow. Giving all likeness borrowed. What am I?

Answer: A mask.

5. Riddle: Enjoys Poor Health

Who always enjoys poor health?

Answer: A doctor.

6. Riddle: What is the longest word in the dictionary?

What is the longest word in the dictionary?

Answer: Smiles (there is a mile between the two S's)

Riddle:  What is the longest word in the dictionary?

7. Riddle: Insanity

I can bring tears to your eyes; resurrect the dead, make you smile, and reverse time. I form in an instant but last a lifetime. What am I?

Answer: A Memory.

8. Riddle: Never Out of Style

Fashions change but what can a person wear that is never out of style?

Answer: A smile.

9. Riddle: Do not eat food

I do not eat food but I enjoy a light meal every day. What am I?

Answer: A plant.

10. Riddle: Joy or Sorrow

I can bring you joy or sorrow, or everything in between. None have seen, smelt or felt me, yet many still know what I am. I have many types, but I am really just one thing. What am I?

Answer: Music.

11. Riddle: Shout out to Heather

When in hot water I get harder. I am only useful once broken. Some people eat only the white part for its low fat, high protein nutritional content. What am I?

Answer: I am an egg.

Riddle:  When in hot water I get harder. I am only useful once broken. Some people eat only the white part for its low fat, high protein nutritional content. What am I?

12. Riddle: And what's higher than God...Riddle

What does man love more than life Fear more than death or mortal strife What the poor have, the rich require, and what contented men desire, What the miser spends and the spendthrift saves And all men carry to their graves?

Answer: Nothing.

13. Riddle: Happy Cowboy Riddle

What do you call a happy cowboy?

Answer: A jolly rancher.

14. Riddle: How often do u get me?

You can't see me. You can't touch me. You can't hear me. You can't taste me. You can use me or create me. You can find me. I can be interrupted easily. Some enjoy me and others fear me. What am I?

Answer: Silence.

15. Riddle: What am I Again?

I can make you smile and frown. Make you laugh, and even make you cry. I can cause crashes, also you use me every day. I can make you dance. Some use me to go to sleep. What am I?

Answer: Your smartphone!

16. Riddle: Happy Hamburgers

How do you make a hamburger smile?

Answer: Pickle it gently.

Riddle:  How do you make a hamburger smile?

17. Riddle: I'm sometimes white, and always wrong...

I'm sometimes white, and always wrong. I can break a heart and hurt the strong. I can build love and tear it down. I can make a smile, but more often bring a frown. What am I?

Answer: I am a lie.

18. Riddle: We are a pair, We can dart here and there, Though we always stay in one place..

We are a pair, We can dart here and there, Though we always stay in one place. We can smile or shed tears, Show our pleasure or fears, And you'll find us on everyone's face. What are we?

Answer: Two eyes.

19. Riddle: Just a simple...

A mile from end to end, Yet as close to you as a friend. A precious commodity, freely given. Seen on the dead and on the living. Found on the rich, poor, short, and tall, But shared among children most of all. What is it?

Answer: A simple smile.

20. Riddle: Natural Forces

I am hewn from Earth and Fire; But to the sky, I aspire. I am nothing but contented; Until my patient rage is vented. What am I?

Answer: A volcano.

21. Riddle: Lost some pounds

Two women have just lost ten pounds. One was delighted, while the other was dejected. Why?

Answer: The first woman was an American, and had lost ten pounds in WEIGHT. The second woman was a European and had lost ten pounds in MONEY.

22. Riddle: Imitate

I won't blink unless you do, I won't talk unless you do, I won't move unless you do, I won't smile unless you do. Now tell me, dear imitater, what am I to you?

Answer: Your reflection.

23. Riddle: Summertime ride

Upside-down or on its side, this merry-go-round Is quite a ride. In the summer heat, It is quite a treat with blades so dull, they will not slice. It spins too fast, for your sight. What is this ride?

Answer: A motorized fan.

24. Riddle: You can't see me!

You use me but can't see me. Some use me to attract attention. While others use me to express their self. What am I?

Answer: Your Smile.

25. Riddle: Frog Power

Why was the frog so joyous?

Answer: It eats what "bugs" it.

26. Riddle: An Enjoyable Thing

I walked down the street day and I found something that had worth. You make sure you don't lose it. It has a color, size, and shape but everyone is different. You touch it, enjoy it, like it, and always count it over. What is it?

Answer: Money.

27. Riddle: Pea joke pt 2

Can you guess who pea's friend is? He is something that grows on trees, doesn't get bothered by bees, Is often eaten, for enjoyment and taste, and is often thrown away in waste. (Just trying to make it rhyme)

Answer: Nut!

28. Riddle: Round and Round

Craig died in Florida. Shortly after, Tracy died at sea. Nobody mourned, In fact, everyone was absolutely delighted. Why?

Answer: They were both hurricanes.

29. Riddle: A man walked into a bar

A man walked into a bar and asked for a glass of water the barman took out a gun and pointed it at him the man who asked for the glass of water just smiled and walked away happy Why?

Answer: He had the hiccups

30. Riddle: How old are you?

When I asked her how old she was, she smiled and said cryptically: "The day before yesterday I was 22, but next year I'll be 25." What is her birthday and when was the date of our conversation?

Answer: We conversed on January 1 and her birthday was on December 31. So, the day before yesterday on Dec. 30th she was 22 and he turned 23 on Dec. 31. So her next birthday, when she turns 24, would be Dec. 31 of the same year the question was asked.  However, next year's birthday would be the following year on Dec. 31, when she would be 25.

Like these riddles?  Also check riddle categories, quizzes, and rebus puzzles, or just search for a riddle using a keyword or phrase.