30 Ghost Riddles

Funny ghost riddles from the original Riddles website.  These are the best ghost riddles, jokes, and brain teasers for kids and families.  Entertain your siblings or share riddles with your friends.

1. Riddle: What room do ghosts avoid?
Answer: The living room.

Riddle: What room do ghosts avoid? Answer: The living room.

2. Riddle: Which part of a road do Ghosts love to travel the most?
Answer: The Dead End.

3. Riddle: What is a ghost's favorite dessert?
Answer: Ice Scream.

4. Riddle: What kind of make up is a ghost's favorite to wear?
Answer: Mas-scare-a.

5. Riddle: Where do baby ghosts go while their parents work?
Answer: To day-scare!

Riddle: Where do baby ghosts go while their parents work? Answer: To day scare!

6. Riddle: You're in a room and there is a ghost in the room, but you're the only one in the room. How is this possible?
Answer: You're the ghost.

7. Riddle: What is a ghost's favorite fruit?
Answer: BOO-BERRIES!

8. Riddle: Why are ghosts bad at lying?
Answer: Because you can see right through them.

9. Riddle: What do ghosts like to do on a Saturday night?
Answer: BOOGIE.

10. Riddle: What tops off a ghost's ice-scream sundae?
Answer: Whipped Scream.

Riddle: What tops off a ghost's ice scream sundae? Answer: Whipped Scream.

11. Riddle: What did the panda ghost say?
Answer: Bambooooooo

12. Riddle: What are the ghost's favorite pants to wear?
Answer: Boo-jeans.

13. Riddle: Why did the ghost cry?
Answer: He had a booboo.

14. Riddle: What do you call a ghost without a host?
Answer: G.

15. Riddle: What game do ghosts like to play at the top of the mountain?
Answer: Peak-a-boo!

16. Riddle: The ghost of the mountain never to be seen, leaps like a raging fire to catch his prey. As pale as the moon but fast as the wind. Cold as ice, but a flash of light in the night. What is it?
Answer: A snow leopard.

17. Riddle: My first is twice in apple but not once in tart. My second is in liver but not in heart. My third is in giant and also in ghost. Whole I'm best when I am roast. What am I?
Answer: The word Pig.

18. Riddle: What is a ghost's favorite pepper?
Answer: A ghost pepper.

19. Riddle: What did the ghost eat for breakfast?
Answer: Dreaded-Wheats.

20. Riddle: A ghost was painting a picture. What did he paint on his picture?
Answer: A picture!

21. Riddle: When I looked at the lake, I saw my reflection, yet I disappear from every picture I take. What am I?
Answer: A ghost.

22. Riddle: What do you call a ghost who ran out of toilet paper?
Answer: Sheet out of luck!

23. Riddle: Empty as space, Scary as a ghost, I appear every night What am I?
Answer: Darkness.

24. Riddle: What do you call a ghost with a broken leg?
Answer: A Hoblin Goblin.

25. Riddle: Where do dead outlaws go on a Saturday night?
Answer: To ghost towns.

26. Riddle: How can you tell if a ghost is about to faint?
Answer: He gets pale as a sheet.

27. Riddle: What do ghosts do before they enter a haunted house?
Answer: Wipe their sheets.

28. Riddle: What should you say when you meet a ghost in your bedroom?
Answer: "How do you boo?"

29. Riddle: What do you call an out-of-work Ghost?
Answer: Lazy Bones.

30. Riddle: Why did the game warden arrest the ghost?
Answer: He did not have a current haunting license.

Related: Halloween Riddles

Like these riddles?  Also check riddle categories, quizzes, rebus puzzles, or just search for a riddle using a keyword or phrase.