Pig Riddles - Riddles About Pigs

Funny pig riddles from the original Riddles website.  These are the best pig riddles, jokes, and brain teasers for kids and families.  Entertain your siblings or share riddles with your friends.

1. Riddle: A farmer has twenty sheep, ten pigs, and ten cows. If we call the pigs cows, how many cows will he have?
Answer: Ten Cows. We can call the pigs cows but it doesn't make them cows.

2. Riddle: What do you call pigs that write letters to each other?
Answer: Pen Pals.

3. Riddle: You walk into a room with a rabbit holding a carrot, a pig eating slop, and a chimp holding a banana. Which animal in the room is the smartest? Answer: You, hopefully.

4. Riddle: Why can't you play basketball with pigs?
Answer: Because they will "hog" the ball!

5. Riddle: Why did Momma Pig leave her husband?
Answer: Because he was a boar. 

6. Riddle: What do you call a pig that does karate?
Answer: A Porkchop.

7. Riddle: What pen should never be used for writing?
Answer: A pig-pen.

8. Riddle: What do you get when you cross a pig with a dinosaur?
Answer: Jurassic pork!

9. Riddle: It is said among my people that some things are improved by death. Tell me, what stinks while living, but in death, smells good?
Answer: A Pig.

10. Riddle: What position do pigs play on the baseball field?
Answer: Short-stop.

11. Riddle: What do you give a sick pig?
Answer: An "oinkment"

12. Riddle: What do you call a car made of pigs?
Answer: A “ham”borgini.

13. Riddle: Why was the pig a bad teammate?
Answer: He was a ball hog.

14. Riddle: My body has a dozen heads or more, My tails don't wag when you walk in the door. Count the ways you can hold me tight, Or use me for a special night! What Am I?
Answer: A piggy bank.

15. Riddle: My first is twice in apple but not once in tart. My second is in liver but not in heart. My third is in giant and also in ghost. Whole I'm best when I am roast. What am I?
Answer: The word Pig.

16. Riddle: A pig lives on a pig farm, a cow lives on a cow farm, a sheep lives on a sheep farm, a chicken lives on a chicken farm. Where do horses live?
Answer: On a ranch.

17. Riddle: What did the falling space rock say when it landed on a pig farm?
Answer: Move over bacon, here comes something Meteor!

18. Riddle: You have seven pens and nine pigs. You must arrange the pens so that each pen has an even number of pigs. Zero is not allowed, nor will it work. How do you do this?
Answer: Stack the pens.

19. Riddle: When was pork first introduced into the Navy?
Answer: When Noah brought Ham into the ark.

20. Riddle: The hand sows, the eyes harvest?
Answer: To read and to write.

Related: Pet Riddles and Animal Riddles

Like these animal riddles?  Also check riddle categories, quizzes, rebus puzzles, or just search for a riddle using a keyword or phrase.