Classroom Riddles - Riddles about Schools and Classrooms

Funny classroom riddles for kindergarteners and kids of all ages from the original Riddles website.  These are the best classroom riddles, jokes, and brain teasers for kids and families.  Entertain your siblings or share riddles with your friends.

1. Riddle: Why does the teacher wear sunglasses when she comes to the class?
Answer: Because the students are bright.

Riddle: Why does the teacher wear sunglasses when she comes to the class?  Answer: Because the students are bright.

2. Riddle: When is homework not homework?
Answer: When it's done at school.

3. Riddle: A teacher is yelling, she closes the door, the window, and a book. What did she forget to close?
Answer: Her mouth.

4. Riddle: What do mathematics teachers like to eat?
Answer: Pi.

5. Riddle: Why did the boy eat his homework?
Answer: Because the teacher said it was a piece of cake.

6. Riddle: What happened to the plant in the math classroom?
Answer: It grew square roots, of course.

Riddle: What happened to the plant in the math classroom? Answer: It grew square roots, of course.

7. Riddle: What is the most useful instrument in a mathematics teacher's tool kit?
Answer: Multi-pilers!

8. Riddle: What do grape students do when they have a question?
Answer: Raisin their hand!

9. Riddle: What's the difference between a Teacher and a Train?
Answer: The Teacher says "Spit out your gum!" And the train says "Chew, Chew, Chew!"

10. Riddle: What are the science teacher's favorite states?
Answer: Solid, Liquid, Gas. The states of all matter.

Riddle: What are the science teacher's favorite states?} Answer: Solid, Liquid, Gas. The states of all matter.

11. Riddle: 1. Where do fish go on vacation? 2. Where do songbirds go on vacation? 3. Where do zombies go on vacation? 4. Where do Thanksgiving Birds go on vacation? 5. Where do geometry teachers go on vacation? 6. Where do locksmiths go on vacation?
Answer: 1. Finland 2. The Canary Islands 3. The Dead Sea 4. Turkey 5. Cuba 6. The Florida Keys

12. Riddle: A student was once given a simple task to accomplish. He was given 6 numbers: 1, 10, 20, 30, 40, and 80, and was told to sum them together to be equal to 100. At last, he was able to accomplish this task. How did he do it?
Answer: He read 10 and 80 backward to give him 01 and 08 respectively. So, 1 + 01 + 20 + 30 + 40 + 08 = 100.

13. Riddle: What word can be grammatically correct when used consecutively in the English language?
Answer: Had: "James while John had had had had had had had had had had had a better effect on the teacher" is an English sentence used to demonstrate lexical ambiguity and the necessity of punctuation, which serves as a substitute for the intonation, stress, and pauses found in speech."-Wikipedia. Cool, Huh?

14. Riddle: In the olden days, the student of logic was given this problem: If half of 5 were 3, what would one-third of 10 be?
Answer: It would be 4.

15. Riddle: Why was the student's homework in his father's handwriting?
Answer: Because the student borrowed his pen.

Riddle: Why was the student's homework in his father's handwriting? Answer: Because the student borrowed his pen.

Related: Kids Riddles A-Z, School Riddles

Like these riddles?  Also check riddle categories, quizzes, rebus puzzles, or just search for a riddle using a keyword or phrase.