100 BEST RIDDLES BOOK

Our team of riddle-writers, collectors, and catalogers have put together what our community considers to be the 100 BEST riddles around. Whether for entertaining and challenging your family and friends at gatherings, or just for your own amusement, you’re sure to enjoy the variety of riddles we’ve put together for you. Some are silly riddles to give you a good belly laugh, a few are even punny (or not) and make you shake your head, some are brain-teasers requiring some solving and others are beastly head-scratchers. Entertaining for everyone! All-ages are sure to enjoy this collection.

Picture of riddles.com 100 Best Riddles Book

Book Riddles - Riddles Related to Books

1. Riddle: What did one math book say to the other math book?
Answer: Do you want to hear my problems?

2. Riddle: Where do bedtime books sleep?
Answer: Under their covers.

3. Riddle: What English word has three consecutive double letters?
Answer: Bookkeeper.

4. Riddle: What building has the most stories?
Answer: The library.

5. Riddle: A teacher is yelling, she closes the door, the window, and a book. What did she forget to close?
Answer: Her mouth.

6. Riddle: My life is often a volume of grief, your help is needed to turn a new leaf. Stiff is my spine and my body is pale, but I'm always ready to tell a tale. What am I?
Answer: A book!

7. Riddle: What has a spine, but no bones?
Answer: A book.

8. Riddle: I am the shell of something interesting. My front is very eye-catching but my inside tells all. What am I?
Answer: A Book.

9. Riddle: What did one math book say to another?
Answer: I have so many problems.

10. Riddle: My numbers may vary, thin as a sheet, take one away, and we're just not complete. What am I?
Answer: A Book.

11. Riddle: There were 5 children in a room. Iris drew a picture, Barry played video games, Andrew played chess, and Trina read a book. What is the fifth child, Mindy, doing?
Answer: Mindy is playing chess with Andrew. You can't play chess alone!

12. Riddle: Why did everybody like to go out to eat with the librarian?
Answer: She could always book a reservation.

13. Riddle: What are the smartest creatures?
Answer: Bookworms.

14. Riddle: Where do books sleep?
Answer: Between their covers.

15. Riddle: I wiggled and cannot see, sometimes underground and sometimes on a tree. I really don't want to be on a hook, and I become a person when combined with a book. What am I?
Answer: Worm

16. Riddle: I have 10 books and I label them with their number. I take seven out to read. How many books are left?
Answer: 9! You have taken the book with the label seven!

17. Riddle: Four legs I do have, yet I never walk. I work not, yet I have food. All the food I get, none do I eat but you do. I cannot read yet many times I'm found with books. I am only but a carpenter's work. What am I?
Answer: A table.

18. Riddle: What is the highest public building in your city?
Answer: The library has the most stories.

19. Riddle: I sit here collecting dust, I can wait forever to open me and you will not be disappointed, I can make you laugh, cry, and sad, I contain all the knowledge of the world, let me take you to a faraway land. What am I?
Answer: A book.

20. Riddle: There once was a book that was only owned by the wealthy, but now everyone can have it. You can't buy it in a bookstore or take it from a library. What book is it?
Answer: A telephone book.

21. Riddle: Don't judge a book by its cover. What is the contradictory proverb?
Answer: Clothes make the man.

22. Riddle: What makes "Book, Box, and Noon" the same?
Answer: There are all nouns.

23. Riddle: I am very important to all living creatures. I was firstborn in the sun. I am a chapter in textbooks and I am not made of fire. I make the sun-worthy. Too much of me may kill you. But humans can still prevent me. What am I?
Answer: Heat!

24. Riddle: Why were the notebooks afraid to go to college?
Answer: Because the College ruled notebooks!

25. Riddle: I am the king's, given by the people; Used by the king, on the people who gave him; everyone obeys him because he has me. What am I?
Answer: Authority!

26. Riddle: What is that which has many leaves, but no stem?
Answer: A book.

27. Riddle: A color is seen on a stoplight, an item you use to eliminate the darkness. What comic book character is it?
Answer: Green Lantern.

28. Riddle: There's a land where there are mummies and daddies but no babies. Books but no libraries. Mirrors but no reflections. Kittens but no cats. Cattle but no cows. Lollipops but no candy and trees but no forests. It's the land of what?
Answer: The land of double letters.

29 Riddle: Tara has $29.00 dollars. She bought 4 coloring books that cost $3.00 each, and 4 boxes of Crayola crayons that cost $2.00 each. She spends the rest of her money on markers. How much money did she spend on markers?
Answer: She spent $9.00 on markers.

30. Riddle: A book costs $1 plus half its price. How much does it cost?
Answer: $2

31. Riddle: My first is high, My second damp, My whole a tie, A writer's cramp. What am I?
Answer: Hyphen. The first two lines yield high-fen. A hyphen is used by a writer to tie (or cramp) two words together.

Related: Classroom Riddles, Kids Riddles A to Z, School Riddles

If you're looking for riddles with a specific relation of keywords try our Riddle Search feature.  Type in a word or phrase and find a related collection of riddles.